mat

I väntan på bättre tider (och kontrollen över tvn), så sitter vi o fantiserar om mat vi vill ha när vi kommer hem.


Grillat kött med bea och potatisgratäng
Blodpudding
Kräftor
Korvstroganoff
Fondue
Inbakad oxfilé
FISK (Aborre och laxsoppa)
Svensk köttfärssås o spagetti
Kebab
Mcfeast från donken
Rom, gräddfil o lök på rostat bröd

Då vet ni de , hoppas ni fattar vinken ;)



Omvandling

Idag hade jag och elle så tråkigt så vi tänkte göra en liten förvandling, en extream makeover helt enkelt. Vad tycker ni om resultatet mina damer och herrar?


Vi började med att färga Eleonors hår mörkt och lade in hårförlängning.
Så här blev resultatet och vi blev inte så nöjda...



Så vi klippte håret och gav de mer volym istället. Blev de inte vackert?



På Malin började vi också med att lägga en mörkfärg i håret och även några hår extations. vi gjorde sedan en frisyr av allt håret, de tog ett tag att göra allt och kom fram till att vi borde göra en mer naturlig look.


Så vi klippte håret igen och gjorde en simpel mittbena. Vi blev jätte nöjda, vad tycker ni om resultaten?

Jävla fransmän

Vi skojade bara... Vi ska inte åka ut på äventyr idag :( Vi misstänker att fransmännen är mentalt efterblivna, för dom skjuter upp på avfärden hela tiden. Vi satt här, taggade till max, helt färdigpackade, skorna knutna och var helt beredda på att ge oss iväg när telefonen ringde. Telefonen ringde, vi blev glada, fransmannen meddelade sitt budskap... nu sitter vi här, två ensamma, vilsna, deppiga själar.

Jävla fransmän.

Peace!


Roadtrip

Idag beger vi oss av mot Queensland, vi vet inte riktigt än var vårt första stopp blir men vi tar oss fram med en van. Killarna ska bara vakna upp från sin bakfylla sen beger vi oss mot odlingarna, för det är vad vårat mål är. Plocka frukt i Queensland ;D

C yaaa <3

Kent

Vi har hittat en kille från Chile som lyssnar på kent, hur ballt är inte det? Vi sitter nu och försöker översätta lite låtar åt honom för han fattar inte ett piss vad de sjunger om... Intressant.




Pippifågel

Titta vad vi hittade i vårat fönster när vi gick upp en morgon, kl 8...


Blue Mountains - En död och en brand

Vi var på utflyckt igår i dom blåa bergen. Det hela började med en uppstigning klockan 5.00 på morgonen för att gå 10 minuter till Bondi Junction för att ta tåget till Central. Även fast den tidiga uppstigningen missade vi första tåget och insåg att om vi inte plankar för att hinna med den som går efter kommer vi missa tåget till Blue Mountains. Väl i Central insåg vi att det Kanske var dumt att planka första tåget eftersom vi ändå var tvungna att gå utanför spärrarna för att köpa nya biljetter till B.M. Dom har ett lite krångligare system här i Australien och man måste ha biljett för att komma innanför OCH utanför spärrarna. Så vi fick skynda oss att förklara till en vakt hur turistiga vi var och inte förstod deras lagar (LÖGN) och fick hjälp av en tant som tyckte synd om oss. Men så nu väl utanför spärrarna fick vi springa till biljettförsäljningen och köpa dom förbannade biljetterna.

Från Central till dom Blåa delarna av bergen tar cirkus 2 timmar så vi sov rejält. Vi skulle av vid en Station som hette Kootomba. Efter att vi sett oss omkring ett tag insåg vi snabbt att Kootomba är en mysig liten stad med mycket alkisar. Efter att ha sett oss omkring till klockan exakt 9.00 så fick vi köpa våra Hopp on and of buss biljetter som skulle ta oss till alla delar vi ville.

Klockan exakt 9.45 kom bussen som skulle transportera oss, ibörjan trodde vi att det bara skulle vara vi på resan för alla andra hade tydligen tagit tåget senare och kom exakt när bussen skulle gå. Vi hade världens trevligaste chaffis som hette Jimmy och han kunde säga "hej" på alla språk. Han berättade att vi skulle först av vid station 9 för att sedan ta Scenic Skyways som hade glasgolv, Malin fick svindel när vi var mitt över stupet. Med den såg man en skymt av dom 3 systrarna men vi skulle se dom på nära håll senare, men det var även ett vackert vattenfall och fin vy över bergen. 5 minuter senare med Skyways skulle vi åka Scenic Railways för att komma ner till Regnskogen. Railways var som en liten berg och dalbana för den luta typ i 90 grader. Det var några pensionärer som åkte med och dom måste ha fått hjärtattack. Det va kul för man fick åka inne i bergen också.

5 minuter senare med den var vi nere  vid regnskogen. Vi bestämde oss för att ta den långa promenaden som beräknades ta 80 minuter men tröttnade på all skog efter cirka 20 minuter. Men vi såg lite coola saker som gigantiska träd och speciala träd och ännu mer speciella träd... Hela resan belv vi förföljda av kineser eller japaner... ni kan ju tänka er hur de va när de såg nått intressant, fram med kameran bara! haha

Efter Promenaden i regnskogen åkte vi upp i bergen igen med Scenic cableway och hoppate på bussen till stopp 16 för dom sa att det fanns bra lunch där, utsikten var underbar från restaurangen men maten var desvärre för jävla dyr och man fick typ lika mycke mat som flugor äter... vi var fortfarande hungriga så vi vandrade mer än 1 mil längst bergen och fick se underbara vyer, vi stannade bla vid Tree Sisters bergen och gick ner för Giant stairways för att stå på den första systern, VICTORY. Sen var det bara att bestiga trappan igen, fy fan vilken träningsdag säger jag bara.

DÖDEN - Från 3 sisters undrar vi vad som pågår nere vid regnskogen för det var en Helekopter som hade varit där jätte länge. Vi hade fått reda på att det var en Fågelskådare som försökt få bra bilder på fåglarna i bergen och lutat sig lite för långt ut över räcket och ramlade handlöst flera meter, vi försökte komma fram till hur långt de kan ha varit och vi tror de e mer än 1 kilometer... vi tror ej han överlevde fallet.

BRANDEN - När vi vandrat från three sisters kom vi till echo point för att se utsikten. när vi kommer dit och kollar på utsikten ser vi att det ryker ganska mycket nere i regnskogen längre bort, jag trodde det var lite moln först men när vi hörde en bredvid prata i telefonen och sa att det var en gigantisk bush fire förstod vi att de var en skogsbrand.

Mycket man fick uppleva på utflykten: vi åkte sedan hem och kom hem vid 21.00 tiden. En annan dag tänker vi också åka för att se grottorna i Blue mountains. :)

                 


Future festival

Vi har inte skrivit nått om festivalen vi var på här i sydney. Vi älskar festivalerna här dom e sjukt grymma!
Inget slår däremot Big day out. helt sjukt bra band är de iaf på festivalerna. På Future var det bl.a. ingrosso, angello, basement jaxx, N.e.r.d. m.fl. Underbart så sjukt bra drag! Vi var på rollerskate disco också och säger bara en sak KÄRLEK haha det var så kul. Vi ville gå på silent disco också men kön dit var enorm, ledset ledset.
Vi var där med en kompis som heter Jake och sen träffa vi 3 andra kompisar där Jippi. Om man är i australien från januari till mars måste man gå på dessa festivaler. det var Basement jaxx oxh Nerd som var huvud banden i festivaln och draget är obeskrivligt bra. Specielt när basement jaxx spelade were is your head at. <3
Men snart drar vi till victoria eller queensland beroende på var de finns jobb, vi ska börja plocka frukt i massa veckor. Det har ju brunnit en del i Melbourne trakterna så det blir inte säkert att vi åker dit än.



xoxo

Emo-tider hej hej, emo-tider!

Idag regnade det igen. Vi hann vara på stranden i ca 30 min innan det blev lika kallt som antarktis och vi sprang raka vägen hem och kröp ner under täcket. Eleonor har aldrig varit så rastlös. Så rastlös att hon fick ett återfall av emo-tider och var tvungen att tortera sig själv med att pierca sig i ögonbrynet med en säkerhetsnål. Hon ber om ursäkt till sin mamma. Förlåt mamma.



Nu ska vi sova, gonatt!

<3

Hej pappa och Maud

Om ni vill fixa en blogg går ni in på någon bloggsajt, möjligtvis www.blogg.se eller www.blogspot.com (?) eller någon av de 7 miljoner andra sajter och registrerar er, helt gratis ! woohoo. Sen äre bara att börja skriva. Erika lär ju kunna visa er hur man gör :) När är flytten btw?

puss o kram skumbanan

Sydney + Hajattacker

= SANT!!!

Ja, tro det eller ej, igår såg dom en haj bara några meter från stranden i Bondi och det var en hajattack i Coogee.
Nu ska vi på en hemma fest och de är maskerad och temat är "Back in the days". Vi funderade först på att vara Hitler och Stalin men eftersom de skulle bli allt för jobbigt att klä ut sig till så ska vi vara:



Juste, bebisStalin och bebisHitler!!!

Följeslagare



Nämen titta, Jasmine kom helt plötsligt o hälsade på oss här på andra sidan jordklotet... Surpriiise!

Jasmine. Kom hit nu, bögfan.

<3

En liten promenix längst Bondis kust

Ja mina damer och herrar, vi har rört på oss. vi gick idag från bondi beach till tamarama vilket är en mycket fin syn hela vägen. Det hela tar cirkus 15 minuter att gå men för oss tog det ungefär 2 timmar eftersom att vi tog ett flertal bilder. Rekomenderar verkligen att gå denna sväng längst kusten om man befinner sig runt bondi, tamarama eller bronte.
Vi ursäktar att vi varit sega på att uppdatera bloggen och lovar att försöka bli bättre.

Vi har även glömt bort att skriva om festivalen vi var på, men de kommer i nästa inlägg.
Här kommer en massa fina bilder som vi tog längst vägen. hoppas ni blir avis.

Självklart började vi dagen med en kaffe för att orka med den långa dagen. Vill påpeka att Malin drack kaffe, viktigt. (Intressesmurfarna hoppar)



<3<3

Översvämning

Imorse väcktes vi klockan 6 av att Fernando knackade på våran sovrumsdörr och berättade att det var översvämning i lägenheten. Lite omtumlade kröp vi ut till köket och möttes av en pool tillräckligt djup för bebisar att bada i. Sjukt vad mycket vatten det blir när man inte stänger av kranen under natten. Efter snabbt arbete från våran sida var vattnet så gott som borta och köket var skinande rent och vi kunde gå och lägga oss igen. Händelserik morgon...

RSS 2.0