BEWARE OF THE DIDOMY!



BEWARE OF THE DIDOMY!

Ingen vet riktigt vad det ar eller hur den ser ut, men vi vet att vi maste forsvara oss!

Stop him from taking over the North Island, wash and dry your clothes.

Thanks! 

Nordon!

Hej hopp gummisnopp!
Nu ar vi pa nordon i Napier. Stannade inte kvar i Wellington langre an nodvandigt utan trampa gasen i botten och akte norrut tills vi kom till den minsta byn vi kunde hitta och overnattade dar. Det dar med att gomma oss fran polisen och slippa boter ar nagot vi ar bra pa! Nagot vi ar mindre bra pa ar att halla oss rena, tar ca 3 dagar mellan varje gang vi duschar. Man vanjer sig, ar ganska mysigt att sniffa i varandras armhalor nar vi gar och lagger oss, dackar pa en gang av gaserna. Nar vi var i Nelson for tre dagar sedan gick vi in pa ett litet hus dar vi hade hort att man kunde frascha upp sig. Damen i luckan tittade skumt pa oss nar vi skulle betala, och sa att det var valdigt lang ko. Vi insag da att vi hade hamnat pa ett stalle for hemlosa manniskor. Vi ma vara pa vift, men hemlosa ar vi inte, vi har ju bilen, sa vi gick darifran och letade upp narmsta simhall istallet. Lite lyxigare.

Vi har nu ocksa insett att det inte kravs mycket for att batteriet i bilen ska do. Vi rakade lamna lysena pa medan vi gick en svang pa max 5 min. Tur att jag och Malin ar sa skickliga pa att hitta hjalp, for vi hittade en snall gubbe pa en gang som skjutsade oss till en verkstad och hamtade upp en mekaniker. Han startade varan bil, och alla var glada.




Skydiving!

Nu har vi antligen slangt oss ut fran ett flygplan pa 12500 m hojd. DET VAR SKIIIITKUL! Tyvarr kan vi inte lagga upp sa manga bilder, vi har tusen, men har tyvarr inte mod nog att visa dem. Vi ser ut att ha gatt upp minst 200 kg, fettvalkarna i ansiktet hanger och dinglar som bara den! 

  

Nu har vi ocksa hunnit med att se hela vastkusten, mycket vacker natur, knappt nagon befolkning, inte mycket att gora forutom att testa pa extrema sporter och vandra. Gar och lagger oss fore 21 varje kvall. Idag ar det fredag sa vi tankte fira med att vara uppe en timme langre. Spela lite kort och sjunga allsang medan vi kokar vara nudlar. Perfekt.

och HAALLAAAAA *klagande late*. Vi behover hjalp med var pa fiji vi ska aka. Finns ca 300 oar och vi har ingen aning.. den som har tid over kan ju surfa lite at oss och komma med tips? Vi har beslutsangest.

    

tjing!


Snowboardåkning

Jahapps då har vi varit här i Wanaka för att åka snowboard i bergen. Vi började vår första åkning i Treble cone och det sög, man var tvungen att åka 30 min upp för en brant backe och när man väl kom dit var det bäbis åk i hela backen, snön var för blöt, vi hade för mycke kläder så vi svettades. så det var ingen höjdare, men som tur var fick vi åkningen lite billigare för dom som hade varit där innan oss tyckte förmodligen samma sak och sålde deras biljetter för halva priset.

Nästa dag tänkte vi absolut inte åka dit igen så vi åkte mot Cadrona istället för vi hört att de var den bästa backen här omkring. Backen var mycket mycket bättre och vi hade en trevlig dag i backen. det var dock lite kallare och inte så mycket sol men bara man får ett bra åk så är vi glada.
Vi ska åka vidare snart till west coast för vi har hört att det är vackert där. :)

Vi höres!

     

Rafting o Shotover Jet!

Hej hej hemskt mycket hej!

Nu befinner vi oss i Wanaka som ligger cirkus 100 km fran Queenstown, dock ar vagarna i bergen mycket slingriga och farliga sa man maste aka i typ 45 km/h, booooooring. Queenstown var en trevlig liten stad som ar kand for alla extrem-sporter man kan gora dar. Vi bestamde oss for o kora en combo och gjorde rafting, paddla i fors med en liten gummibat, och shotover jet, vilket ar en extremt snabb bat som man aker med mellan tranga passage i floden.

Vi var sjukt besvikna efter raftingen, inte tillrackligt mycket action for varan smak, vi gjorde level 3, men borde ha gatt till minst level 6 som ar i klass med niagrafallen. Det enda som var hyfsat coolt var att vi akte dar dom spelade in sagan om ringen, tror det ar film 2 dar dom paddlar kanot genom ett passage med tva jattestatyer.

Jet boaten var desto roligare, trodde vi skulle krascha hela tiden, men icke sa nicke. Oerhort skicklig forare!

Imorrn ska vi aka snowboard i Treble Cone, alla sager att det ar skit jamfort med europas backar, ratt isigt, inge puder och korta backar, men vi far val se vad vi tycker efter imorrn.

 

   

Roadtrip Christchurch - Queenstown

Vi landade på flygplatsen i Christchurch som ligger på sydön i New zeeland. Vi övernatta på flygplatsen då vi inte hade fixat boende i staden. Vi tyckte inte de va något märkvärdigt inne i Christchurch så vi hyrde en van för att ta oss runt med och bo i. billigare så och man kan se mer platser och göra mer saker.

Efter att vi lämnat Cchurch åkte vi till Mount sommers för vi läste att de skulle va bra vandringar där... Mt sommers var ingen höjdare då det enda som fanns där var en skiten pub och alla kollade snett på oss när vi anlände. vi kände oss ej välkommna så vi åkte vidare på en gång till methven en lite större stad med mat och afterski fast vi åt bara en pizza och sen gick och sov för vi var trötta efter 2 timmars sömn på flygplatsen.

Dagen efter åkte vi heeela vägen till Dunedin med lite omvägar, det tog cirka 5 timmar att köra.
Väl framme kommer vi till en underbart vacker stad med 1000 fina kyrkor. Vi luktade skit så vi tog en dusch i en simhall och sedan åkte vi mot otaga penninsula för att titta på Pingviner och sälar. Vi såg mänga fina pingviner och en ful säl. Tror malin gjorde en pingvin blind då man inte fick ha blixt när man fota men malin råkade ha det ändå.
Malin har även kört över ett djur, har bild bevis.

Nästa dag var det eleonors tur att köra för malin var trött. Vi tog chansen för det finns inga poliser här. Vi körde upp och ner för berg till Queenstown och upptäckte bergen dom förmodligen spelade in Sagan om ringen i. Det var vackra floder och berg överallt och får.

Vi är just nu i queenstown och ska göra massa roliga saker. vi återkommer när vi gjort det.
Puss


               

Nya Zeeland!

Just nu ar vi i Christchurch och har hyrt en van med automat vaxel. Vi krockade nastan efter bara nagra meter, men nu javlar ar det flyt. Vi ska roadtrippa runt hela NZ och drar oss ner langs kusten idag. Lovar att uppdatera bloggen oftare med bilder och massa skojigheter. Vi har ocksa nytt nr under tiden vi ar har, sa ring EM-Maffian pa (nagot landsnr)0210419604.

Annars verkar denna stad vara trakig och vi vill inte bekanta oss narmre med den. Vadret ar trisst och det paminner om Tallin. Vi alksar varan van och vi kan krocka hur mycket vi vill utan att behova betala.

Allt for denna gang, vi hors imorrn, pling plong

RSS 2.0