Tur i Oturen

Eftersom jag, Malin, har tappat bort min fin fina kamera som jag köpte innan jag åkte utomlands i jakes och hannas hus så trodde jag att den hade blivit stulen. Men så var inte fallet! För idag när jag efter 3 veckors undrande var kameran är och konstanterande bestulning så dyker den plötsligt upp ur jakes väska 2 timmar efter att jag köpt och packeterat upp en sprillans ny!

Vad bra då har jag 2 bra kameror och en vanlig digital.. någon som vill köpa den nya jag köpte?:)


Underbar för ögat, varsegod och köp! högst bud som gäller ;)
Fujifilm finepix s2000 hd

Nattskift

Nu är det bara 49 minuter och 15 sekunder kvar tills jag får gå och lägga mig... Jipphii. Malin snarkar som en gris medan jag måste sitta o vänta på att tvätten ska bli färdig. Nackdelen med att somna sist på kvällarna. Tur att dem har bra tv här.
Go natt människor!

/Eleonor

Home sweet home


Australia Day!

Det var Australia Day i måndags, ungefär som våran nationaldag, men lite mer folk och mer firande. Vi var i Hyde Park inne i city där det var fullsmockat med människor, uppträdanden och glatt humör. De hade bilutställningar och vi tittade i en kyrka, väldigt spännande. Bilarna var bäst. Vi blev burna av brandmän från 70-talet, en upplevelse man sällan får uppleva. Vi lyxade till det lite och åt på en hyfsat fin restaurang nere i hamnen, synd att det började regna efter halva middagen... De hade iaf det godaste köttet vi har ätit här i Australien. Prisvärt. Senare mötte vi upp lite fler fransmän för att se Aborginisk (?) technomusik. Vi gick vidare till Three wise monkeys, en pub som Micke rekomenderade oss att gå till. Det var bra. De spelade livemusik, mest rock.... 

Juste! Vi hitta en gul volvo som hette Sven och vi fick uppleva vårat första riktiga regn här i Australien och Eleonor har hittat sin drömbil.

             

Fransmän

Vi har insett att det inte går att kommunicera med fransmän. Alla som Eleonor presenterade sig för igår trodde att hennes namn var "I don't know" istället för Eleonor.

- Hi, what's your name?
- Eleonor.
- You don't know?
- No, Eleonor!
- I don't know?
- Whatever

Det andra vi har insett är att fransmän kan vara riktigt heta, speciellt han som jobbar på restaurangen i hamnen. Synd att det inte går att prata med dem bara.

HJÄLP!

Vi håller på att krevera här borta! Vi klarar oss inte längre utan våran kära bea-sås. Feel free to write down the best way of making it. Please?  

Grattis N+A+A!!

Vill bara säga grattis till mina favoriter Agnes, Axel och Nora som fyller år titt som tätt. Ett brev till er är på Väg från Moster Malin i OZ! Synd att jag missar födelsedagarna :( får fira dom när jag  kommer hem :D

Puss puss puss <3



//Moster Malin

Big Day Out

Den här helgen så är det Australien day weekend och började därför med en gigantisk festival i Fredags. Eftersom vi inte hade nå biljetter till festivalen hade vi inga planer att åka dit och försöka köpa heller för att alla sa till oss att det är omöjligt att köpa utanför för alla vill dit och när dom släppte biljetterna blev dom slut sålda på nästan 5 minuter. Vi mötte därför upp några vänner i Jakes och hannas hus och packade ihop de sista vi hade för vi skulle flytta till Bondi den dagen. Men vännerna övertalade oss att komma med dom till festivalen och vi gjorde de omöjliga möjligt, vi kunde köpa biljetter utanför för ett bra pris.

Festivalen var ungefär som Roskilde fast under en dag bara. Det var ca 30-40 artister och dom spelade allt mellan rock och House på 7 olika scener så man fick pendla mellan scenerna. Synd att vi missade silent disco som var ett litet område där alla fick varsina hörlurar. Det såg roligt ut för dom som tittade på såg bara alla dansa och sjunga falskt haha. Festivalen var i allafall ett av de bästa vi varit på någonsin och ska definitivt gå på fler festivaler fast dom kommer inte vara lika stora. Nackdelen var att det var jääävligt varmt ute och vi drack säkert 20 liter vatten var under dagen.

Vi såg bla. The Prodigy, Pendulum, Artic monkeys, lupe fiasco mfl.
Det var ett litet tivoli där också som Malin ville pröva på men ingen annan ville för dom var tråkiga. Det var iaf hur mycket folk som helst som ni kommer se på bilder/filmerna.


          
Svettigt!



Hittat lägenhet

Igår var vi och kollade på en lägenhet i Bondi. Den kostar 160 audollar i veckan var och vi får ett eget rum. Vi delar lägenheten med 2 andra, men dom verkar väldigt trevliga! Boendet är ca 10 mins promenad till Tåget in till stan och 10 - 15 mins promenad till dom 3 stränderna som finns där, dvs 5 min med bussarna som går helatiden. Så vi bor nära city också. Dom som bor där sa att de är lätt att skaffa jobb där, det är bara att fråga överallt och att en av dom kanske hade jobb till oss. Taggaaade. Vi får flytta in på Fredag iaf, lite skönare för Jake, Hanna och Mitch att bli av med två huliganer som erövrat soffan med kuddar och tecken och en jädrans massa heroes avsnitt. Vi har i stortsett ocuperat hela vardagsrummet mahaha.

 
Bondi beach och en söt gubbe vi hitta på vägen dit. (lägg märke till hans ben).



VI har också hunnit med att se lite av nattlivet ute i stan. Träffade Johan Hallgren av en slump för er som vet vem de är (Frida, Elin, alla andra). Han var inte så jätte social och sa att han var trött. Sa att han skulle ringa om han ville hitta på nått och fick nog världens sämsta bortförklaring varför han inte ringt men men :)
Vi träffa en väldig trevlig tjej när vi var ute, hon hette sara och var den som hjälpte oss med att få arbetet på car washen.


Hade en jäkligt god middag också. Calamari,fisk, små bläckfiskar, stora räckor, musslor, pommes, sallad och nån krabbgrej. ASGOO

Puss puss


Slavjobbare

Det blev ingen jobbintervju igår, istället fick vi sätta igång att jobba på en gång. Det var hyfsat roligt de första 20 minuterna, sen var det inte mer än okej. Värre blev det när vi fick reda på att lönen bara var 10 dollar i timmen, vilket blir ca 60 svenska kronor. Slavjobb på hög nivå. Idag kom vi dit runt 9.00 och var villiga att utöka sparkontot lite, men icke sa nicke. Det var inte många bilar som ville bli tvättade, men desto fler arbetare (läs indier), så vi fick inte börja jobba förren 11. Två timmars sittande utan lön. Värdelöst. Sammanlagt fick vi betalt för två timmar idag, aldrig mer...

 
Vi i våran snygga outfit på Crystal car wash

Det går bra nu

Nu börjar vi äntligen fixa iordning allt här borta. Ska på jobbintervju på en biltvätt (hahahah) imorrn, och vi ska förmodligen åka och titta på ett dubbelrum i ett hus någon gång i veckan. Det går bra nu! Önska oss lycka till


Makaroner med bacon

Juste, jag glömde säga att jag och Malin lagade makaroner med bacon i onsdags, kan ha varit det bästa på resan hitills.



Sen är en hälsning från oss båda att vi vägrar skriva något mer i bloggen om ni kommer vara lika dåliga på att kommentera i framtiden. Skäms på er.

Strandvecka

Den senaste veckans hetta har gjort att vi inte har orkat göra något annat än att utforska strandlivet här i Sydney så nu har vi varit på dem tre största stränderna Coogee, den minst turistiga stranden, men också den minsta. Den andra vi åkte till var Manly beach som man behövde åka färja till från Sydney Harbour i ca 25 minuter. Här var det rätt så mycket turister, träffade dock inga svenskar, men iaf fransmän, bättre än ingenting. Det bästa med Manly var själva byn som var jättemysig och hade många små uteserveringar. Vi gillade lugnet där och därför var detta ställe våran favorit. Den tredje och största stranden, Bondi Beach, var överfylld av turister, barnfamiljer, pensionärer på charterresa, surfare, ungdomar, skandinaviska människor... Det som var bra var surfarna, och möjligtvis att de sålde vatten och glass på stranden.

Jag (Eleonor) brände mig för övrigt som satan när vi var på Manly så nästa dag när vi var på Bondi så försökte jag dölja i princip hela min kropp. Jag misslyckades. Nu ser jag ut som en kräfta.  


    
    


Juste, Niklas. Jag har dina surfarshorts btw.. Mycket fina.


ÄNTLIGEN INTERNET!

Äntligen har vi fått internet  här i huset, helt underbart, det betyder att mer bilder och mer blogg inlägg kommer. JIPPI!

Vi har haft en BBQ fest här i Jakes och hannas hus för att fira Sydney festival 2009, Hannas och Jakes kompisar kom över och vi grillade och spelade kubb. Alla verkar älska kubb här och vill spela heeela tiden. haha. Maten är vi inte särskilt förtjusta över men man vänjer sig väl. Efter vi ätit och spelat kubb åkte vi in till Kings cross och gick på Worldbar. Det var jätte kul och vi drack Teapods som är tekannor med alkohol i som man sipprar ur, ser jätte töntigt ut haha.
Vi har inte varit så mycket i stan och festat än eftersom vi mest varit på pubbar här i Newtown. Men de är kul det med, stammisarna på Townee, vi kommer bli ökända. Newtown är mesta dels gettot och det bor mest homosexuella här, Så det är vanligt att man blir uppraggad av tjejer haha.


Internet e samst i Australien

Vi har vantat nu nastan 2 veckor sedan Hanna och Jake flyttade till nya huset pa att deras internet skulle komma. Eftersom det ar sa mycke foretag som har sina arbetare utomlands gar det sergare an segast, och de ar val klart att iranier som knappast kan tala engelska inte vet vad problemet ar i Australen med just varan linje, dom ahr ju knappt varit dar! Darfor det inte blir sa mycket bilder som vi lovade skulle komma upp, men vanta bara.. nar som helst sager dom att vi ska fa internet till huset...

Mer bilder blir det nar internet funkar igen!

I fredags var jag och Eleoner ute med Joel och Adam och hanna forst, sen gick vi till varat stammishak Townie for att traffa lite fler folk vi lart kanna trevligt trevligt, sjalvklart blev man uppraggad av nagra brudar pa toaletten... men man har blivit ganska van nu. haha

Lordagen blev de BBQ fest hemma hos Hanna och Jake med massor av deras kompisar, vi firade Sydney festival sa vi akte in pa en klubb i stan dar man drack teapods, alkohol ut tekannor. ganska kul. MEr bilder kommer upp av BBQ dagen :)

Tjingeling

//Malin 

Antligen fredag!

Antligen fredag!


Hej da! Paaaarty!


Taronga zoo

Vi har hunnit med att vara pa aventyr den lilla tiden vi varit har i Sydney. Vi akte till Taronga zoo som ligger 5 minuters batresa fran Sydney harbour. Fran baten fick vi en fin syn over Sydneys stad, opera huset och Harbour bridge. riktigt maktig battur aven fast det var med en skrutt bat, Vi alskar Sydney :)
Nar vi kommit till Tarongazoo ville vi forst av allt kela med koalorna men det var ca 1 timmes ko till det sa vi skippade de, men dom var riktigt sota och ville ta med en eller 5 hem!
Vi var dar med Hanna och hennes kompis Adam, som ar en snall man. Taronga zoo ar jatte stort med alla djur i varlden utom KANGRUS! Kangrus som ar deras nationaldjur typ... blev lite besvikna, men vi lar ju kora over nagra nar vi bilar in i landet mot Alice Springs.
Annars fick vi bra syner av olika djur som stora kissikatter, bjornar, salar, spindlar (usch) m.m.

Ja bilderna far val tala for sig sjalva :)


Till Nicke Pe

Hej kara Niklas! Har kommer en liten halsning fran Helge Glenn Von Elke.


Helge sitter still


Helge dricker rom o cola



Helge tittar pa Eurotrip och dricker rom o Cola...



Helge dackar....

Nyarsafton i Sydney!

Heeeey, what's up mates?
 
Vi har blivit grymma pa engelska nu, det kravdes bara nagra juggs (kannor ol) och sen var vi igang. Vi har fixat nr nu, sa Malins mobilnr ar +61413626958 och Eleonors nr ar +61412369443. Sla en pling sa ni inte glommer vara underbara roster. 

Vi landade i Sydney klockan 6 pa morgonen pa nyarsafton och fick direkt hjalpa Hanna och Jake att flytta till det nya huset, perfekt start pa dagen.  Nar allt var fixat var det dags for utgang. Vi och Hanna motte upp Hannas kompisar och tittade pa fyrverkerierna i en park, lite battre an i Sverige. Efter det var det paaaaarty pa Townie, vi borjar bli stammisar dar, underbart stalle. Vi ar hyfsat grymma pa biljard och spoar skiten ur alla Australienare.

Vi har varit pa Coogee beach tva ganger, sjukt stora vagar, sjukt salt vatten och smockat med manniskor..

    Lagg marke till polisen i bakgrunden, inte ens har far vi vara ifred :(

Vi ber om ursakt for att vi inte har nagra bilder pa fyrverkerierna , men dem blev inte so varst bra.

Tjing tjong som man sager har :D


Vi lever

Hej! Vi lever och vi mar bra... Nyar var bra, vi lagger upp bilder imorrn och skriver mer da. Nu sitter vi med nagra kompisar och dricker bars och vi lar dom om bamse, for dem v et inte vem det ar. vi maste lara dom om svensk kultur. Bamse, the best bear in the world.



RSS 2.0